Zynn, klon TikTok-a, korisnike pridobio tako što im plaća da gledaju video isečke


U nastojanjima da na brzinu ostvare popularnost kakvu ima aplikacija za kratke video isečke TikTok njegova konkurencija poseže za raznim merama.

Jedan od primera je TikTok-ov klon pod imenom Zynn koji se na tržištu pojavio početkom meseca, a kako ističu na internetskoj stranici Mashable već je među deset najboljih besplatnih aplikacija na App Store-u i u top deset aplikacija na Google Play Store-u.

Iza tog uspeha krije se praksa da se plaća korisnicima kada se prijave u aplikaciju, gledaju video isečke i kada uvere druge korisnike da učine isto. Jedina uočljiva razlika u odnosu na TikTok je timer kod gledanja videa kojim se skupljaju bodovi, koji se pak kasnije navodno mogu zameniti za novac i poklon bonove.Iza Zynna stoji kineska startup kompanija Kuaishou koja je nedavno primila investiciju vrednu 2 milijarde dolara od Tencent-a kao podsticaj kojim bi se zaustavio rast ByteDance-a i njegovog TikTok-a.

Kuaishou za aplikaciju Zynn koristi poslovni model prema kojem bi zarada od oglašavanja putem aplikacije trebala da bude veća od količine sredstava koja se kao nagrada uplaćuje korisnicima aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.