Amazon poruku o zabrani TikTok-a na uređajima svojih zaposlenih proglasio greškom


Amazon je priznao kako je poruka elektronske pošte koja je poslata zaposlenima u petak bila greška i kako se zaposleni ne trebaju obazirati na nju.

New York Times je u petak objavio priču kako je Amazon od svojih zaposlenih putem poruke elektronske pošte zatražio da uklone poznatu aplikaciju za kratke video isečke TikTok sa svojih uređaja.

Međutim, naknadno je putem portparola Amazon potvrdio da se radi o greškom poslatoj poruci elektronske pošte i da nije došlo do nikakve promene oko politike kompanije vezane za TikTok.

U spornoj poruci pisalo je kako zbog bezbednosnog rizika TikTok aplikacija više ne sme da bude na mobilnim uređajima ukoliko korisnik želi da pristupa Amazon-ovoj elektronskoj pošti.

Takođe, u istoj poruci naglašava se kako je potrebno odmah zaključno sa 10. julom (datum kad je poruka i poslata) ukloniti TikTok sa uređaja ukoliko se želi nastaviti imati pristup spomenutoj Amazon-ovoj elektronskoj pošti.

S obzirom na aktuelne odnose između SAD-a i Kine ova lažna vest proširila se Internetom brzinom munje, da bi se sve brzo završilo objavom Amazon-a da se radilo o pogrešno poslatoj poruci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.