Android 10 beleži najbrži rast u istoriji platforme, ali...


Google je objavio podatak o tome da je Android 10 pronašao put do 400 miliona uređaja u svetu, a beleži i najbrži rast u istoriji te platforme. Osnovni problem međutim i dalje je daleko od rešenja.

Google je do pre godinu dana na mesečnoj bazi objavljivao statistiku raširenosti pojedine verzije Android-a. Shvativši valjda da im te brojke baš i ne idu u prilog odustali su od toga i prešaltali se na brojke koje im više odgovaraju.

Tako smo sad dobili podatak koji nam otkriva da je Android 10 u julu ove godine dosegao 400 miliona uređaja u svetu. U istoriji Android-a, kao mobilne platforme, Android 10 tako beleži i najbrži rast dosegnuvši 100 miliona uređaja u pet meseci dostupnosti.

To je 28% brže nego ijedna verzija Android-a ranije. Kao glavne razloge za te bolje brojke Google ističe Project Treble Android-a Oreo i Project Mainline Android-a 10. Njima je Google OEM proizvođačima olakšao ažuriranje starijih uređaja novim verzijama Android-a.



Grafikon izgleda obećavajuće, ali onaj ključan podatak Google izostavlja. Koliki je sveži procenat uređaja u svetu sa Android-om 10?

Nedavno smo saznali da je Apple svoj iOS 13 postavio na preko 81% uređaja u opticaju, dok je u isto vreme Android 10 dosegao jedva nešto preko 8%.

Može li i na koji način Google u budućnosti naterati OEM proizvođače na dužu softversku podršku i ažuriranja, teško je reći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.