Android 11 ima tajno ime, otkriven slatkiš po kojem je nazvan


Google je punih deset godina svoj Android nazivao po slatkišima da bi to prošle godine sa Android-om 10 prestali. Da su ipak još uvek u tom fazonu, otkriva Google-ov Dave Burke pa nadolazeći Android 11 potajno nosi ime po kolaču Red Velvet Cake.

Ko bi se danas više prisetio svih slatkša po kojima su velike verzije Android-a nosile ime. Samo neke od njih su Cupcake, Ice Cream Sandwich, Jellybean, Lollipop, Marshmallow pa i Oreo. Bitno je bilo da se nižu abecednim redom, a svake je godine otprilike u ovo doba bilo zabavno prognozirati po kojoj će to poslastici biti nazvan novi Android.

Valjda u strahu da da će im kad tad ponestati slova ili slatkiša, prošle godine su se odlučili da slatko uklone i ostave samo numeričku vrednost. Tako smo ovu godinu, nas jedva 9% od svih Android korisnika, uživali u Android-u 10.U intervjuu za AllAboutAndroid Google-ov šef inženjera Dave Burke otkrio je da se interno ipak nisu još odrekli svojih slatkiša. Nadolazeći Android 11 službeno će nositi samo numeričku oznaku, ali interno je RVC ili Red Velvet Cake.

Taj Red Velvet Cake kod nas baš i nije nešto uobičajen kolač, ali Amerikanci ga navodno dosta jedu, a pogotovo je popularan za Dan zaljubljenih.

Kako god da ga oni unutar svojih zidova zvali, Android 11 će za korisnike biti Android 11, a trenutno je u drugoj verziji beta testiranja. Finalna verzija stiže najverovatnije u septembru.

Hoće li Android 11 ili Red Velvet Cake u godinu dana uspeti da ugrabi više od 10% Android-a u svetu, videćemo dogodine u ovo vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.