Apple ispituje teren za iPhone 12 bez punjača u paketu


Od nedavno se šuška da bi Apple novi iPhone 12 mogao prodavati bez punjača i slušalica u paketu. Čini se da će tako zaista i biti jer Apple sad oprezno ispipava teren.

Pre otprilike nedelju dana je poznati Apple analitičar zakuvao stvar objavivši kako bi iPhone 12 ove jeseni mogao i bez punjača i slušalica u paketu.

Mnogi to nisu prihvatili jer kad već tako skupo plaćaš proizvod, zašto bi dodatno plaćao osnovnu opremu poput punjača. Apple je i do sada iz džepa izbijao dodatni novac ultra sporim 5W punjačima u prodajnom paketu iPhone-a koji koštaju 1000 evra i više.

Ming-chi Kuo ima teoriju da Apple izbacivanjem punjača iz paketa namerava da smanji troškove jer osim troška punjača pa i slušalica može značajno uštedeti i na transportu. Kompaktnija prodajna pakovanja, omogućila bi transport većih količina u manjim gabaritima.

Da u ovoj priči zaista ima nešto, ukazuje sad i mail anketa kojom Apple pita korisnike šta rade sa starim punjačima, nakon što nabave novi telefon. Pritom nude šest odgovora:

- I sold or traded it with my iPhone.
- I lost it.
- I gave it to a family member or friend.
- I still use it at home.
- I still use it outside (at work, school, or other places).
- I still have it, but I don’t use it.

Dobiju li dovoljno odgovarajućih odgovora, računajte na iPhone 12 bez punjača i EarPods slušalica u paketu, a to će opravdati ekološkim pobudama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.