Canalys: Huawei u 2. kvartalu 2020. prestigao Samsung


Kompanija za istraživanje tržište Canalys objavila je rezultate isporuke pametnih telefona za period drugoga kvartala 2020. godine, koji je trajao od 1. aprila do 30. Juna. To razdoblje zabeležila je sa potrošačke strane smanjena potražnja za smartfonima uzrokovana pandemijom COVID-a 19, a na vrhu lestvice došlo je do promena.

Huawei, koji se već više od godinu dana bori s američkim sankcijama, bio je najveći proizvođač smartfona u drugom kvartalu ove godine isporučivši 55,8 miliona smartfona (5% manje nego u Q2 2019). Samsung je pao na drugo mesto sa isporukama od 53,7 miliona primeraka, što je 30% manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Za Huawei objavljen izveštaj nije sasvim pozitivan jer Canalys procenjuje da je preko 70% isporuka ostvareno na domaćem kineskom tržištu, dok se udeo internacionalnih isporuka svakim kvartalom smanjuje, prvenstveno zbog nemogućnosti korišćenja Google mobilnih servisa koji su izuzetno bitni na Zapadnom tržištu.

Pitanje je hoće li Huawei uspeti da održi ovu poziciju jer se zdravstvena situacija u jednu ruku popravlja na tržištima gde njemu pada, a Samsung-u raste prodaja tako da bi se sledeći kvartal brojke mogle vratiti na staro. Informacija o ostalim proizvođačima u ovom trenutku nisu objavljene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.