Chrome laptopovima drastično produžava trajanje baterije


Chrome browser je poznat kao veliki potrošač energije u laptopovima, posebno kod onih korisnika (poput nas) koji imaju običaj da otvaraju veliki broj tabova.

Ekipa iz TheWindowsCluba je u testnoj verziji Chrome-a 86 pronašla eksperimentalnu funkciju pod chrome://flags koju Google testira upravo zbog toga kako bi smanjio potrošnju energije.

Kako se čini, novi Chrome će smanjiti potrošnju energije gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera dok je tab u pozadini, poput onih koji proveravaju vašu scrolling poziciju. Nova funkcija stiže u Chrome za Windows, Mac, Linux, Android i Chrome OS.

Zahvaljujući tome, ušteda energije će biti značajna, pa je Google uštedeo dva sata trajanja baterije tokom testa sa 36 otvorenih tabova u pozadini, što vam možda deluje malo ekstremno, ali verujte nam da ćete se pre ili kasnije naći u takvoj situaciji.

Prilikom puštanja YouTube videa na čitavom ekranu ušteda baterije nije bila toliko značajna, ali tokom vrlo intenzivnog testa, bateriji se produžilo trajanje za 36 minuta, što takođe nije zanemarivo.

TWC kaže da je ovo dostupno samo u ranim Chrome 86 buildovima, ali biće ugrađeno u sve buduće desktop i mobilne verzije Chrome-a, mada se još ne zna tačno kada će stići u novi browser koji se temelji na Chromiumu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.