FBI se uključio u istragu oko hakovanja Twitter-a


Ne stišavaju se reakcije nakon velikog hakerskog napada koji se ovoe nedelje dogodio na Twitter-u. Iz kompanije su službeno saopštili kako su napadači ciljali na oko 130 verifikovanih korisničkih naloga, od kojih su manji deo uspeli da preuzmu i na njima objave prevarantske poruke o besplatnom deljenju bitcoina. Iz Twitter-a su blokirali određene naloge tijekom interne istrage, a i dalje pokušavaju da otkriju sve detalje ovog napada. Privremeno su onemogućili i preuzimanje korisničkih podataka u obliku jedne datoteke i preduzimaju "agresivne korake" kako bi učinili svoje sisteme bezbednijima.

U istragu ovog velikog napada i preuzimanja kontrole nad nalozima poznatih i slavnih uključio se i FBI. Federalni istražitelji zabrinuti su za bezbednosne rizike koji bi mogli da budu otkriveni ovim napadom, a koji bi mogli da imaju i značajan uticaj na nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država. Istražuje se i prevara sa bitcoinima koja je osvanula na kompromitovanim nalozima Elona Muska, Jeffa Bezosa, Billa Gatesa i drugih.

Istragu je pokrenula i savezna država New York kroz svoje odeljenje za financijske istrage. Tamošnji guverner Andrew Cuomo izjavio je da je ovaj incident problematičan, pogotovo jer otvara pitanja bezbednosti komunikacionih sistema, i to u godini u kojoj se SAD-u spremaju predsednički izbori.

Oko napada na Twitter oglasili su se i iz Bele kuće. Njihov glavni stanovnik, predsednik Donald Trump, aktivni je tviteraš, pa su odmah krenule i špekulacije o mogućnosti hakovanja njegovog naloga. Ali, službeni predsednički račun zaštićen je dodatnim merama bezbednosti i nije bio ugrožen u ovom slučaju, potvrđeno je iz kancelarije predsednika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.