Google Docs, Sheets i Slides za Android konačno sa tamnom temom


Tamne teme odavno postoje na uređajima sa Android-om. No Google tek u zadnje vreme hvata korak sa ostalim proizvođačima aplikacija omogućavajući tamnu temu i za svoje mobilne aplikacije. Najnovije koje su dobile mogućnost Dark Moda su Google Docs, Sheets i Slides.

Podsetimo, aplikacije koje podržavaju tamne teme daleko su prijatnije za korišćenje u noćnim satima, odnosno u prostorijama sa lošijim osvetljenjem. Ekran uređaja tada ne blješti i lakše se je fokusirati na sadržaj, jer se ni oči ne naprežu. Drugi veliki plus otkriće korisnici uređaja sa OLED ekranima, jer će uticaj takvih aplikacija na potrošnju baterije biti manji, a time i sama autonomija uređaja veća zbog čega će morati manje posezati za punjačem.


Google je na svom službenom blogu objavio informaciju kako je Dark mode ovih dana stigao i na Google Docs, Sheets i Slides aplikacije za Android OS. Sami korisnici ne moraju ništa posebno učiniti kako bi ga aktivirali, jer će se Dark mode uključiti automatski na svim uređajima na kojima je aktivan i Dark mode za sistem. Na uređajima koji imaju aktivan Light Mode, moraće se uključiti ručno što i nije neki problem.



Za uključivanje Dark Moda potrebno je otići u Podešavanja (Settings) aplikacije i u delu posvećenom temama (Theme) odabrati opciju Dark. Mala napomena, opisani postupak morat ćete ponoviti za svaku od navedenih aplikacija, ili uključite Dark Mode za ceo sistem (ako imate uređaj koji to podržava), pa će se sve tri aplikacije automatski pokrenuti sa tamnim interfejsom.

Google navodi kako je Dark Mode pušten u pogon 6. jula 2020. godine, ali kako može proći i do 15 dana pre nego što bude dostupan baš svim korisnicima Docs, Sheet i Slides aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.