Hakeri sakrivaju skimere kreditnih kartica u meta podacima slika na sajtovima


Skimeri ili uređaji koji očitavaju i kradu podatke sa fizičkih kreditnih kartica nisu nikakva novost i lako se mogu uočiti ako nisu dobro prikriveni. Ali, nažalost, izgleda da skimeri postaju i virtuelni.

Prema izveštaju Malwarebytes-a, čini se da hakeri sada pokušavaju sakriti virtuelne skimere unutar metapodataka slika na ugroženim internet prodavnicama. Sakrivanje zlonamernog koda u slikama nije novo, ali bi ovo mogao biti prvi put da je otkriven koncept za sakrivanje virtuelnih skimera kreditnih kartica.

Prema istraživačima Malwarebytes-a, ovakav kod je najčešće otkriven u faviconima, što su male ikone koje prikazuju logo web stranice u tabu browsera. Ako se koristi na kompromitovanim internet prodavnicama, hakeri su u mogućnosti da prikupe podatke korisnika, kao što su ime, adresa, ali i podaci o kreditnoj kartici.

Prema njima, najviše ciljan je WooCommerce plugin za WordPress, jer on ima prilično velik tržišni udeo. Krađa podataka o kreditnim karticama uvek je aktuelna tema, ali sa ovim načinom postaje još opasnija, pa kao i obično treba voditi računa da online kupovina bude na bezbednim i proverenim web lokacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.