I Samsung razmišlja o isporuci telefona bez punjača u prodajnom pakovanju?


Prema najnovijim izveštajima koji dopiru iz Južne Koreje, i Samsung bi sledeće godine neke svoje modele mogao da isporučuje bez punjača, baš kao što je nedavno procurela glasina da bi Apple svoj iPhone mogao isporučivati bez punjača i slušalica.

U Samsung-u navodno još uvek razmišljaju o ovakvom potezu kako bi smanjili troškove proizvodnje, ali i gomilanje elektronskog otpada, a nije isključeno da se radi o puštanju probnih balona da se vide reakcija korisnika.

Ideja smanjivanja gomilanja elektronskog otpada, kao i smanjenja troškova proizvodnje, sama po sebi nije loša, jer budimo realni, mnogi od nas godinama koriste iste punjače. S druge strane, postavlja se pitanje kako će nova tehnologija brzog punjenja koje je svake godine sve brže i brže, uhvatiti kolo sa starim punjačima. Za pretpostaviti je da će proizvođači za novu tehnologiju brzog punjenja ponuditi posebne punjače koji će se kupovati odvojeno, i sigurno neće biti jeftini, pa ko voli nek’ izvoli.

Naravno, ovu, kao i prethodnu glasinu vezanu uz Apple, treba uzeti sa dobrom dozom rezerve, ali nije isključeno da se upravo ovakav scenario odigra u bliskoj budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.