Intel otkrio detalje o Thunderbolt-u 4


Intel je učinio novi Thunderbolt 4 standard službenim i usput predstavio njegove funkcije. Novi standard naslediće Thunderbolt 3 predstavljen 2015. godine, ali ne donosi rast maksimalne brzine prenosa podataka u odnosu na spomenutog prethodnika (ostaje 40 Gb/s).

Veći broj u imenu standarda opravdava se različitim poboljšanjima i promenama kao što su dvostruko veći minimalni zahtevi u odnosu na Thunderbolt 3. Uređaji sa Thunderbolt 4 priključkom će se moći spojiti sa barem dva 4K ekrana ili jednim 8K ekranom, a minimalna brzina prenosa podataka je 32 Gb/s putem PCIe.

Standard propisuje punu kompatibilnost sa USB4 standardom i svojim prethodnikom (Thunderbolt 3 standardom), univerzalne kablove sa dužinom do 2 metra, PC punjenje dostupno putem barem jednog priključka, DMA zaštitu koja se bazira na Intel-ovoj VT-d tehnologiji te po prvi put omogućava dock sa do četiri Thunderbolt 4 priključka.

Iako će se podrška za Thunderbolt 4 po prvi puta pojaviti na nadolazećim Tiger Lake procesorima za laptop računare zahvaljujući novim Maple Ridge kontrolerima iz serije 8000 koji će biti dostupni do kraja ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.