Intel-ovi 7nm procesori neće pre 2022


Intel je svojim investitorima priopćio loše vesti, objavom da su njegovi planovi o 7-nanometarskim procesorima u kašnjenju za novih 6 meseci, što znači da će ukupni zaostatak u odnosu na prve planove iznositi punih godinu dana.

Drugim rečima, Intel-ove procesore rađene na 7nm tehnološkom procesu proizvodnje ne možemo očekivati pre 2022. godine, a neki analitičari kažu da bi se mogli pojaviti tek 2023., što će biti veliki zaostatak za AMD-om i Nvidijom.

Dok ne počne sa lansiranjem 7nm procesora, Intel će zavisiti o 10-nanomaterskim, na koje namerava napraviti veliku tranziciju tokom ove godine. Oni će uključivati Tiger Lake seriju i prve 10nm serverske procesore kodnog imena Ice Lake koji stižu krajem 2021.

U drugoj polovini 2021. Intel planira lansirati novu liniju Alder Lake CPU-a, koji će uključiti prvi 10nm desktop procesor i novi serverski pod kodnim imenom Sapphire Rapids.

Nakon što je Apple objavio prelazak na vlastite procesore koji se temelje na ARM arhitekturi, Intel-u ova kašnjenja nisu dobro sela, ali ne trpi preteške posledice. Još.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.