iPhone 12 serija konačno sa 6GB RAM-a, ali ne za sve


Još malo glasina iz Apple-ovog tabora nagoveštavaju nikad više RAM-a na jednom iPhone-u. Leakster koji se krije iza imena @L0vetodream tvrdi da će iPhone 12 serija doneti čak 6GB RAM-a, ali ne za sve.

To "čak 6GB RAM-a" Android ekipi će se sigurno učiniti smešnim jer su tamo na 6GB RAM-a navikli odavno i to za sitne pare. Međutim, jabuke i kruške ne treba mešati. Najjači iPhone 11 Pro Max, jedan od najmoćnijih telefona na svetu trenutno, raspolaže sa 4GB RAM-a. Jednostavno mu ne treba više jer em je iOS iako vizuelno nikad bliži Android-u, fundamentalno drugačiji, em je Apple u potpunoj kontroli nad softverom i hardverom.

S druge strane Android-u RAM-a nikad previše, a hardver stiže sa toliko strana i začinjen sa toliko začina da je jednostavno nemoguće garantovati ujednačeno korisničko iskustvo. U Android taboru ako nema 6GB RAM-a možda bolje i ne kupovati, a današnjih 12 GB u top segmentu za manje od mesec dana moglo bi da bude podignuto na 16 GB.

Ako se najave leakstera @L0vetodream obistine, Apple će na jesen ipak podebljati RAM sa aktuelnih 4GB na 6GB, no ne za sve iPhone 12 modele. Prema njegovim saznanjima, raskošnih 6GB radne memorije dobiće iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, dok će se obične 12-tice morati zadovoljiti s 4GB.

Razloge za to možemo verovatno tražiti u 5G povezivosti, ali novom LiDAR senzoru kamere na leđima Pro modela.

Koliko god RAM-a da bude, očekujemo čak četiri nova iPhone-a 12 ove jeseni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.