iPhone modeli za 2021. godinu možda neće podržavati sve 5G frekvencije


Internet stranica Digitimes navodi kako će Apple-ovi iPhonei za ovu godinu imati potpunu podršku za sve opsege 5G mobilnih mreža što uključuje mmWawe i frekvencije ispod 6 GHz.

Nije tajna da je podrška za puni opseg značajno povećala troškove izrade novih iPhone-a. Spomenuti mmWawe koristio bi se u gusto naseljenim lokacijama u gradovima, dok će se frekvencije ispod 6 GHz koristiti u prigradskim i gradskim područijima.

DigiTimes nastavlja priču navodeći kako će se Apple za iPhone koji stižu 2021. godine odlučiti za nešto drugačiji princip. Navodno bi trebali da budu predstavljeni posebni modeli iPhone-a koji imaju podršku za mmWawe ili frekvencije ispod 6 GHz, ali ne za oba opsega.

Modeli bi bili plasirani po specifičnim tržištima, tako da neka tržišta ne bi uopšte dobila mmWawe modele. Digitimes sugeriše kako će Apple u iPhone za 2021. godinu ugrađivati novi hardver pa se ne bi trebao oslanjati na opciju onemogućavanja postojećeg hardvera.

Sve informacije koje iznosi Digitimes su deo preliminarnog izveštaja i u budućnosti treba očekivati nove preciznije i iscrpnije informacije o ovoj temi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.