Kada stiže Android 11? Evo datuma!


Nakon što su prošli mesec pustili prvu betu Android 11 OS-a, Google je prekjuče u etar poslao i drugu beta verziju. Njihov novi video za razvojne programere otkriva tačan datum lansiranja službene verzije Android-a 11.

Kako to obično biva sa razvojem Android ali i iOS softvera, Google odnosno Apple najpre pristup omogućava razvojnim programerima. Nakon nekoliko takvih "zatvorenih" beta, kreću beta verzije dostupne javnosti. Iz takvog korišćenja prikupljaju se informacije o bugovima, kojih uvek bude, pa se oni peglaju do službene finalne verzije.

Bilo bi super kad bi te finalne verzije bile apsolutno bug-free, ali to obično tako i ne bude pa iako je to svima uzbudljivo taj je prvi talas ažuriranja, pametnije "promatrati s klupe" barem nedelju ili dve.

Pritom je isto tako mudro pratiti zapažanja korisnika na xda developers forumu za vaš uređaj.

Druga javna beta Android-a 11 krenula je upravo u upticaj i dostupna je za relativno skučen broj uređaja. Osim Google-ovih Pixel-a, betu mogu isprobati korisnici OnePlus 8 i 8 Pro telefona, Xiaomi Mi 10 i Mi 10 Pro te Poco F2 Pro uređaja.

Google-ov video namenjen developerima sad između ostalog najavljuje hodogram i plan aktivnosti po pitanju Androida 11 do njegova službenog puštanja u opticaj.

Kao datum navodi se 8. septembar, odnosno za manje od dva meseca.

Hoće li Google do tada zaista sve složiti i da li je ovaj datum zaključan, saznaće se ovih dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.