LG Project B - ne tako tajni projekat telefona sa ekranom na izvlačenje


LG je do sada odolevao preklopnim smartphoneima poput Galaxy Fold-a i Mate X-a i dalje se drži svojih dodatnih ekrana. Za sledeću godinu pak navodno nameravaju jedan od svojih ambicioznijih patenata pretvoriti u delo. Nosi ime Project B.

Da će se na kraju i u ne tako dalekoj budućnosti pojaviti uređaji koji će po potrebi biti kompaktni, a po potrebi nuditi veliki ekran, uopšte nema dileme.

Do sada smo videli neke prve pokušaje u obliku uređaja sa savitljivim ekranima, koji se preklapaju i rasklapaju. Jasno je da su oni impresivni iz ugla inovacija, ali da tu ima još mesta za poboljšanja takođe stoji.

LG je još ranije patentirao uređaj koji ima plastični ekran koji se roluje, savija ili namotava ako hoćete. Zamislite uređaj koji ima za današnje pojmove standardni 6.x-inčni ekran, ali po potrebi ćete ga moći razvući u stranu na recimo 3 ili 4 puta veću površinu.

Kompanija je navodno započela sa proizvodnjom prototipa u svom pogonu u Pyeongtaek. Zanimljivo je da pritom ne koriste sopstveni savitljivi ekran već jedan kompanije Boe.

Put od početka do komercijalno finalizovanog proizvoda obično čine 3-4 prototipa.

Kako će na kraju izgledati za sada ne znamo. Imamo samo ove konceptne rendere nastale prema LG-evim patentima, ali nagađa se da bi LG ovakav uređaj trebao da predstavi početkom 2021. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.