Microsoft, Google i Apple optuženi za saradnju sa Kineskom vladom


William Barr, državni advokat SAD-a, javno je prozvao američke tehnološke gigante među kojima se nalaze Apple, Google i Microsoft, za njihove "bliske odnose" sa kineskom vladom.

Štaviše, Barr je optužio Apple da je omogućio Pekingu pristup svojim uređajima. To bi trebalo da znači da je Apple pružio kineskoj vladi ono što nije omogućio američkim federalnim agencijama, poput otključavanja telefona korisnika pod prismotrom i nadzora sadržaja na njima.

U svojem govoru u Gerald R. Ford Presidential muzeju u Michiganu, Barr je rekao: "Korporacije poput Google-a, Microsoft-a, Yahoo-a i Apple-a pokazale su se previše spremnim za saradnju sa Komunističkom partijom Kine. Kineska komunistička partija razmišlja decenijama ili vekovima unapred, dok mi nastojimo da se fokusiramo na sledeće kvartalne izveštaje. Američke velike tehnološke kompanije su sebi dozvolile da padnu pod kineski uticaj".

Niti jedna od prozvanih kompanija nije želela da komentariše njegove izjave. Po nama očekivano, jer ovo deluje kao da je izrečeno 1954. a ne 2020.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.