Microsoft lansira Cloud PC


Windows i Office su Microsoft-u najsigurniji proizvodi koji stalno dobijaju nove korisnike, ali ekipa iz Redmonda sve više truda ulaže u svoje servise u oblaku, pa samo Azure od kvartala do kvartala beleži stalni rast.

Kako se čini, Microsoft očito želi što više da proširi svoje usluge u oblaku, što uključuje i novi virtuelizacioni servis pod nazivom Cloud PC.

Kao što mu i samo ime govori, Cloud PC bi korisnicima trebao da omogući korišćenje računara kojima upravlja Microsoft u oblaku, opremljen Microsoft-ovim softverom poput Office-a, Microsoft Teams-a i drugih programa. U osnovi bi taj servis trebao da predstavlja virtualizaciono rešenje koje će spojiti korisnike sa brojnim aplikacijama koje nudi Redmond.

Prema informaciji koju prenosi ZDNet, rad na Cloud PC-u napreduje dobro, a Microsoft da ga lansira 2021. godine.

Nažalost. Microsoft još uvek skriva detalje o novom servisu, pa se sve informacije za sada temelje isključivo na opisu objavljenom na stranici za zapošljavanje novih ljudi koje traže upravo za rad na Cloud PC-u.

Tamo piše da je Microsoft Cloud PC nova usluga koja se razvija na Windows Virtual Desktopu za pružanje desktopa kao servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.