Novi Gorilla Glass Victus spasiće telefon i pri padu sa visine od 2 metra


Corning je službeno predstavio novi Gorilla Glass Victus, najnapredniju staklenu zaštitu do sada. Galaxy Note 20 biće prvi koji će od ogrebotina i pucanja ekrana štititi i pri padu sa visine od 2 metra.

Corning-ov Gorilla Glass sada okreće novu stranicu u istoriji te najpopularnije zaštite ekrana pametnih telefona. Naslednik Gorilla Glass-a 6 ne nosi ime Gorilla Glass 7 već Gorilla Glass Victus.

Iz Corning-a najavljuju značajan napredak u zaštiti ekrana kako od grebanja tako i od pucanja pri susretu sa tvrdom, hrapavom podlogom.

Naime, do sada su se u razvoju Gorilla Glass-a fokusirali ili na zaštitu od grebanja ili na onu od pucanja, a Gorilla Glass Victus na viši nivo podiže obe komponente.

Tvrde tako da će uređaji zaštićeni Victus-om biti dvostruko otporniji na grebanje od onih zaštićenih Gorilla Glass 6 staklom.

Što se otpornosti na pucanje tiče, Gorilla Glass Victus će uređaj zaštititi od pucanja i pri padu sa visine od 2m na tvrdu hrapavu podlogu.

Za kraj su najavili Samsung-ov uređaj zaštićen Victus staklom. Između redova čitamo da će to biti Galaxy Note 20 serija, za koju smo čuli da koristi Gorilla Glass 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.