Oppo sutra predstavlja 125W punjač - do 100% za 15 minuta?


Oppo, inače rekorder po pitanju brzog punjenja, najavio je da će sutra predstaviti svoje još brže punjenje koje ide sve do 125W. Čini se da nikad nismo bili bliže punjenju telefona do vrha za samo 15-tak minuta.

Oppo je sve do malopre bio predvodnik u tehnologiji brzog punjenja svojim 65W VOOC punjenjem, koje 4000 mAh nafila za samo pola sata.

Kažem do malopre jer kad su saznali šta to Oppo sprema i ekipa iz brenda Vivo predstavila je svoje 120W rešenje. Naime, u sklopu njihova gaming podbrenda iQOO juče su demonstrirali Super FlashCharge koje je za vreme 15-minutne prezentacije napunilo demo telefon sa 4000 mAh baterijom od 0-100%. Za samo 5 minuta bateriju je napunio do 50%.

Njihovo rešenje je malčice posebno i zapravo funkcioniše na principu dve 2000mAh baterija, koje istovremeno puni. Pritom i uređaj mora imati poseban sistem hlađenja, a baterije dodatne slojeve grafita.

Oppo će, kako su juče najavili, 15. jula predstaviti novu verziju VOOC punjača, koji će isporučivati 125W i vrlo izgledno isto tako bateriju od 4000 mAh puniti za 15-tak minuta. Hoće li iziskivati u posebne baterije ili posebne rashladne sisteme, saznaćemo sutra.

Isto tako bitno je saznati kakav uticaj tako brzo punjenje ima na vek trajanja baterije. Koliko ciklusa punjenja će zdravlje i kapacitet baterije narušiti da je za zamenu?

Oppo je svoje 65W punjenje na uređaju Reno Ace 2 testirao i došao zaključka da je kapacitet 4000 mAh degradirao na 91% nakon čak 800 ciklusa punjenja. To je zapravo nimalo loš rezultat, međutim sad pričamo o dvostruko jačem 125W punjenju. Hoće li i degradacija kapaciteta baterije biti duplo brža?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.