Snapdragon 875 stiže u prvom kvartalu sledeće godine


Prema aktuelnim informacijama Snapdragon 875 5G stiže početkom sledeće godine, tačnije u Q1 2021. godine. Prema izvoru, slajd na kojem su prikazani termini izdavanja novih čipseta za mobilne uređaje potiče iz izveštaja jedne neimenovane investicione banke. Stoga sve dalje navedeno ipak uzmite sa malom rezervom.

Na slajdu se jasno vidi kako Qualcomm namerava da naslednika još uvek aktuelnog Snapdragon-a 865 plasira na tržište u prvom kvartalu 2021. godine. Naziv novog čipseta biće Snapdragon 875G. Iz podataka vidljivo je kako će biti izrađen u novijem 5nm EUV procesu kao što je i bilo najavljeno još krajem prošle godine. Ali čini se kako se Qualcomm odlučio za drugog proizvođača. Naime, u avgustu 2019. kao proizvođač Snapdragona 875 spominjao se TSMC dok podaci sa slajda jasno navode kako će proizvođač biti Samsung.



Negde u isto vreme, zajedno sa Snapdragon-om 875G, stići će i Snapdragon 435G koji će se ugrađivati u mobilne uređaje nižeg cenovnog razreda. Sredinom Q1 i 2Q 2021. biće plasiran Snapdragon 735G za uređaje iz srednjeg cenovnog razreda, a koji će prema izvoru takođe biti proizveden od strane Samsung-a, takođe u 5nm EUV procesu.

Izvor otkriva kako na novim čipsetima radi i MediaTek koji će nove modele predstavljati u razdoblju od Q3 2020. do Q2 2021. godine. Najpre bi trebao da bude predstavljen čipset Dimensity 600 koji će biti proizveden pomoću 7nm proizvodnog procesa. Krajem četvrtog kvartala 2020., a najkasnije do sredine Q1 2021. godine očekuje se Dimensity 400 čipset koji bi trebao da bude izrađen u 6nm proizvodnom procesu.

Sudeći prema brojčanim oznakama ova dva čipseta biće namenjena mobilnim uređajima do srednjeg cenovnog razreda. Prvi Mediatek-ov čipset za flagship uređaje za 2021. godinu stiže u Q2 kvartalu i za sada nema službeni naziv. Na slajdu je upisan pod "5G flagship 5 nm" oznakom. Ali, iz nje je vidljivo kako će biti reč o čipsetu proizvedenom u 5nm proizvodnom procesu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.