Sony postao deoničar Epic Games-a


Kompanija Sony Corporation odlučila je da učvesti strateško partnerstvo sa proizvođačem Fortnite-a Epic Games-om, investicijom u visini od 250 miliona dolara. Temeljem tog partnerstva obe kompanije će moći međusobno da koriste intelektualno vlasništvo, tehnologiju, platforme za društvenu zabavu i digitalne ekosisteme.

"Epic-ova moćna tehnologija u područijima poput grafike, svrstava ga među predvodnike game enginea, zahvaljujući Unreal Engine-u i drugim inovacijama. Kroz naše ulaganje istražićemo mogućnosti za daljnju saradnju kako bismo doneli dodatnu vrednost korisnicima i industriji uopšte, ne samo u igrama, već i u brzo razvijajućem okruženju digitalne zabave", rekao je Kenichiro Yoshida, CEO Sony Corporation-a.

Tim Sweeney, osnivač i CEO Epic-a, izjavio je kako će im ovo omogućiti da zajedno izgrade još otvoreniji i pristupačniji digitalni ekosistem za sve korisnike i tvorce sadržaj.

Sony sada poseduje udeo od 1,3% deonica Epic Games-a, što mu ne omogućava ulazak u vlasničku strukturu, pa neki analitičari smatraju da je ova investicija samo uvod u nešto potpuno novo i veliko, što planiraju ova dva velika tehnološka igrača za skoru budućnost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.