TikTok razmišlja o preseljenju svoje centrale u London ili neku drugu lokaciju


Popularna aplikacija za kratke video isečke TikTok je u sve većim problemima zbog činjenice da je za njen nastanak zaslužna kompanija ByteDance, poreklom iz Kine.

Kako javlja Reuters pozivajući se na izvore upoznate sa celom situacijom, u proteklim mesecima kompanija je počela da razmišlja o preseljenju svoje centrale u sklopu strategije čiji je cilj stvaranje utiska da se kompanija udaljuje od svojih kineskih korena.

Kao jedno od mogućih novih središta spominje se London, u proteklim mesecima već su obavljeni i neki preliminarni razgovori sa predstavnicima britanske vlade premijera Johnsona.

Osim London-a u igri su navodno i neke druge za sada neimenovane lokacije, a u međuvremenu pojavile su se i glasine kako su pregovori sa britanskom vladom prekinuti (Sunday Times), ali izvor spomenut na početku tvrdi da pregovori ipak nisu prekinuti.

U proteklim mesecima ByteDance se potrudio da bude što prisutniji na američkom tržištu gde su čak angažirali bivšeg člana izvršnog osoblja Walt Disney korporacije Kevina Mayera koji je postao izvršni direktor ByteDance-a odnosno glavni predstavnik TikTok-a za američko tržište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.