Twitter-ovi saradnici špijunirali poznate korisnike te društvene mreže


Još se nisu potpuno stišale reakcije na veliko hakovanje naloga poznatih i slavnih korisnika Twitter-a sa milionima pratilaca, a već se saznalo za još jedan, nešto stariji, bezbednosni propust unutar ove društvene mreže. Kako saznaje Bloomberg, desetine Twitter-ovih zaposlenih i onih koji su radili za njihove partnere-podizvođače, imali su pristup internim alatima za rešavanje korisničkih problema, a koje su često iskorišćavali na sumnjive načine.

Saznalo se tako, na primer, da su između 2015. i 2018. godine Twitter-ovi radnici kršili kompanijska pravila i uspevali da dođu do određenih privatnih podataka prominentnih korisnika, kao što je, na primer, planetarno popularna pevačica Beyoncé. Zaigrani zaposleni shvatili su da mogu da kreiraju lažne "tickete" poslate prema korisničkoj podršci, i potom da dobiju podatke poput e-mail adresa, IP adresa i lokacije korisnika – što je svakako zadiranje u njihovu privatnost.

Bloomberg piše kako su neki čak imali i međusobno "takmičenje" u tome ko će uspeti da dobije više podataka o slavnim korisnicima. U ovome se oslanja na priče bivših zaposlenih Twitter-a. Iz kompanije nisu službeno hteli da komentarišu ove navode, već su poručili kako se interno strogo drže pravila o privatnosti i da svako ovakvo "njuškanje" po korisničkim računima rezultuje trenutnim otkazom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.