YouTube kreatori od sada imaju bolji pregled informacija o ostvarenim prihodima


Google je u YouTube dodao opciju koja će kreatorima YouTube sadržaja omogućiti da na jednom mestu steknu mogućnost jednostavnog pregleda i analize svih svojih prihoda stečenih na toj platformi.

Kreatori sadržaja na YouTube-u putem Partner Programa mogu steći prihode iz mnogo različitih izvora kao što su oglašavanje, pretplate, donacije, opcije dostupne putem live streamovanja i putem YouTube Premium usluge.

Dosadašnja opcija CPM (cost per mille) merila je trošak svakih hiljadu impresija (broj pregleda koji je ostvario oglas). Nova opcija pod imenom RPM (revenue per mille) pak donosi puni širi pregled prihoda odnosno pokazuje ukupne prihode (bilo od oglašivačkog sadržaja i drugih načina monetizacije) kada YouTube uzme svoj deo prihoda.

To je posebno korisno za kreatore sadržaja koji su u fazi rasta svojeg kanala i žele da imaju pregled otkud sve dolaze njihovi mesečni prihodi.

Na kraju, CPM se može smatrati važnom stavkom za oglašivače, dok je RPM sada važna stavka za stvaratelje sadržaja. Ipak, CPM ostaje korisna stavka i za stvaratelje sadržaja s obzirom da ona pokazuje koliko oglašivači cene njihov kanal, što je viša CPM stavka to oglašivači plaćaju više za oglašivački sadržaj koji se pojavljuje na kanalu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.