Započelo povezivanje Facebook Messenger-a i WhatsApp-a


Mark Zuckerberg je još početkom 2019. godine najavio integraciju svih Facebook servisa koji osim Facebook-a uključuje i Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp.

Da se nešto konačno počelo zbivati po tom pitanju dokazuje internet stranica WABetaInfo koja prenosi tweet italijanskog developera Alessandra Paluzzia objavljen u junu te tome dodaje neke nove informacije. Instagram bi u budućnosti trebao da daje preporuku o instalaciji Facebook Messenger-a kako bi se ta dva servisa mogla integrisati, i najveća novost, dva različita korisnika moći će održavati međusobnu komunikaciju tako da jedan korisnik na primer koristi Facebook Messenger, a drugi korisnik WhatsApp.

Facebook stvara lokalne baze podataka koje mu pomažu da shvati je li neki WhatsApp kontakt blokiran, pojedine detalje samog chata (kao što je telefonski broj kontakta i je li chat arhiviran), ali ne i sam sadržaj poruka s obzirom da WhatsApp koristi end-to-end enkripciju.

Odgovori na pitanja poput onog hoće li korisnik moći da isključi integraciju, hoće li postojati zajednička baza podataka za sve Facebook aplikacije i šta integracija znači za privatnost korisnika biće poznati tek nakon što sam posao oko integracije bude završen, a kada će to biti za sada još uvek nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.