Zbog uštede protoka Google Photos privremeno neće automatski backupovati podatke sa messengera


Pokazalo se kako za vreme pandemije koronavirusa korisnici šalju veći broj poruka, a pogotovo onih koje sadrže neku multimedijalnu datoteku - fotografiju ili video. Kako bi uštedeo na protoku, Google je odlučio da privremeno obustaviti automatsko skladištenje i sinhronizaciju multimedijalnih datoteka na Google Photos.

Da bi sve bilo fer i da kasnije ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, Google će svoje korisnike upozoriti na to sledeći put kada korisnici pokrenu aplikaciju na svojim telefonima. Treba naglasiti kako opcija backupa i sinhronizacije nije potpuno onemogućena, već se ista samo neće odvijati automatski – korisnici koji to žele, backup podataka će moći da odrade ručno, ali i ponovno uključiti automatski backup ukoliko im je on stvarno potreban.

Iako je Google naveo tek tri aplikacije kao primer (WhatsApp, Messages i Kik) XDA Developer je otkrio i dodatne koje su takođe ostale bez automatskog backupa:

- Facebook
- Helo
- Instagram
- LINE
- Messenger
- Snapchat
- Twitter
- Viber

Kada se malo bolje razmisli, Google-u ovo nije prvi, a ni jedini put da se odlučio na uštedu bandwidtha za vreme pandemije koronavirusa. Isti potez su još ranije povukli sa YouTube-om kada su ograničili kvalitet streaminga na niže rezolucije. Slično su uradili i ostali streaming servisi – Netflix, Disney+, TikTok i drugi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.