Ako želite Fortnite na iPhone-u - može za nekoliko hiljada evra


U ratu između Epic Games-a i Apple-a najveće kolateralne žrtve su ljubitelji Fortnite-a, koji više na svoje telefone ne mogu skinuti popularnu igru, a onima koji ga već imaju instaliranog neće biti dostupne nove nadogradnje. Neki vlasnici iPhone-a u tome su videli poslovnu priliku i šansu da zarade nekoliko stotina, a oni najambiciozniji i 10-ak hiljada dolara. Naime, proteklih nekoliko dana na eBayu se pojavio veliki broj iPhone-a uz čije oglase stoji da dolaze sa instaliranim Fortnite-om.

Dok su neki prodavci skromni i traže realne cene od nekoliko stotina dolara, mali broj njih stavio je astronomske cene pokušavajući da izvuku što više novca od trenutne situacije i nemogućnosti preuzimanja Fortnite-a na iPhone. Tako se može pronaći oglas u kojem se za iPhone X sa Fortniteom traži 10 hiljada dolara, odnosno oglas za iPhone XR as instaliranom popularnom igrom s cenom od 10 hiljada dolara, a verovatno najambiciozniji prodavac traži 18 hiljada dolara za model 11 Pro Max.

Nije teško zaključiti kako nema navale za ovim ponudama, ali na eBay-u možemo pronaći oglase za telefone koji se prodaju po cenama od nekoliko hiljada dolara koji imaju nekoliko ponuda, ali na stranici Mac Rumors kažu kako je najverovatnije reč o lažnim ponudama.

Pred Apple-om i Epic Games-om sada je pravna borba, pa će neslaganja oko politike u App Store-u pokušati da reše sudskim putem, a iz Cookove kompanije jasno su dali do znanja da se Fortnite može vratiti u njihovu prodavnicu aplikacija, ali tek kad pristanu na pravila korišćenja koja su nedavno prekršili i zbog kojih je Fortnite izbačen. Trenutno se čini da to neće biti tako skoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.