Android 11 donosi ograničenja po pitanju instalacije kamera


Novosti koje Android 11 donosi su značajne, a jedna od njih je i ograničenje po pitanju instalacije kamera aplikacija. Evo koji su razlozi.

Android 11 sve je bliže, a neki su brendovi poput OnePlus-a ponudili DP verzije na probu razvojnim programerima, ali i svima ostalima koji su znatiželjni.

Neke od novosti koje Android 11 donosi neće se svideti baš svima. Sad je otkriveno da će doneti ograničenja koja se tiču instalacije alternativnih kamera aplikacija.

Naime, mnogi uz standardnu kameru, koja dolazi predinstalirana sa telefonom vole da eksperimentišu drugim aplikacijama. U Play Store-u jedna od najpopularnijih je Open Camera jer u pravilu nudi više mogućnosti i opcija, a unazad nekoliko godina, izuzetno popularna je instalacija portovanih Gcam kamera sa Google Pixela.

Kako stvari stoje i na Android-u 11 ćemo moći da instaliramo druge kamere samo ih neće biti moguće postaviti kao zadate. Drugim rečima te kamera aplikacije moraćete ručno pokretati, a iz aplikacija poput Twitter-a moći ćete pokrenuti samo zadatu nativnu kameru.

Google pojašnjava da su se na to odlučili zbog bolje zaštite privatnosti. Naime, manipuliranjem EXIF informacija, izloženi su podatci o lokaciji korisnika i tome na ovaj način žele da stanu na kraj.

Treba napomenuti da će Instagram, Snapchat i druge aplikacije koje u sebi donose interfejse za upravljanje kamerom, funkcionisati kao i do sada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.