Apple dodaje AR sadržaje na svoj video streaming servis


Prema najnovijim informacijama iz više izvora, Apple usko planira da presstavi novu funkciju za svoj video streaming servis Apple TV+, koja će vam uz filmove, serije i druge TV sadržaje doneti mogućnost da neke objekte, likove i druge sadržaje direktno ubacujete u svoje sobe i gledate ih putem AR aplikacije na svom telefonu ili tabletu.

To znači da biste na primer tokom gledanja nekog dokumentarca o mehanizirano-oklopnim jedinicama iz 2. svetskog rata, na sto svoje sobe mogli da dovedete virtuaelni 3D model Tigera ili nekog drugog tenka, kako biste mogli iz svih uglova pogledati kako izgleda u "stvarnom" prostoru.

Ne verujemo da će se AR preterano koristiti u igranim serijama i filmovima, ali sigurni smo da bi mogao da bude zanimljiv u dokumentarcima i edukativnim emisijama.

Takođe se očekuje da će Apple 2022. godine lansirati sopstveni AR/VR headset, što bi sadržaje sa Apple TV+ servisa moglo podići na još jeddan viši nivo.

Apple za sada ovo još nije komentarisao, a za očekivati je da prema starom dobrom običaju nećemo dobiti nikakve službene informacije pre lansiranja. 

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.