Epic potvrdio: Nove sezone Fortnite-a neće biti na iPhone-u, iPadu i Mac-u


Svađa između Epic-a i Apple-a sada ide na lestvicu više. Naime, oni koji su do sada Fortnite igrali na iPhone i Pad uređajima, juče nisu dobili ažuriranje sa 4. sezonom, a izgubiće i mogućnost igranja protiv onih na drugim platformama.

Nakon što je Epic prekršio pravila App Store i Google Play prodavnica, Fortnite je izbačen iz njih. Dok je to na Android-u manji problem jer se uvek može ručno instalirati, a korisnici Galaxy uređaja imaju ga i dalje u Samsung-ovoj prodavnici, na iOS-u to nije moguće.

Svedoci smo i preprodaje iPhone-a sa Fortnite-om na eBay-u za cifre koje može platiti samo prosečno glupavi Amerikanac.

Rat između Epic-a i Apple-a sada će se dodatno zaoštriti jer kreće 4. sezona 2. poglavlja mega popularnog Fortnite-a. Nagoveštena je saradnja sa Marvel-om pa se očekuju novi skinovi, karte i svašta nešto novo, ali u ničemu od toga igrači Fortnite-a na iPhone-ima i iPad-ima uživati neće.

Za njih ovog ažuriranja neće biti, a da stvar bude još gora, izgubiće i mogućnost međuplatformskog igranja. Drugim rečima više neće moći igrati protiv ekipe na Playstation-u, Android-u i drugim platformama već isključivo između sebe samih u iOS ekosistemu.

Jedina mogućnost povratka Fortnite-a u App Store je da Epic ukloni sporne mogućnosti plaćanja kroz igricu, zbog kojih je i došlo do ovog rata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.