Google predstavio Pixel 4a telefon


Google je juče službeno predstavio novog člana Pixel porodici uređaja – Google Pixel 4a. Novi Google-ov smartfon cenovno je najpristupačniji Pixel u posljednjih par godina, a napokon ima i dizajn koji može konkurirati na tržištu.

Pixel 4a i dalje dolazi u plastičnom kućištu, ali Google je ovog puta srezao ivice oko ekrana i odlučio se za korišćenje ekrana sa rupicom gde je smeštana 8MP prednja kamera, čime je postigao znatno veću iskoristivost prednje površine u odnosu na prethodnike. Ekran je OLED tipa i dimenzije 5,81-inča u dijagloni, što uređaj čini među kompaktnijim na tržištu. Rezolucija je FullHD+, odnosno 1080 x 2340 piksela.

Uređaj koristi Snapdragon 730G kao procesor, koji dolazi u kombinaciji sa 6GB radne memorije i 128GB interne memorije. Nema ulaz za memorijsku karticu, ali tu je 3,5mm ulaz za slušalice, što je pohvalno. Baterija je kapaciteta 3140mAh, uz brzo žično punjenje izlaznom snagom od 18W.

Definitivno glavni adut Pixel-a njegova je kamera na poleđini, koja u ovoj verziji dolazi sa senzorom rezolucije 12,2MP (1/2.55″, 1,4um) i naprednim algoritmima za fotografisanje koji, prema prvim recenzijama, uređaj postavljaju na vrh svoje cenovne klase po pitanju kvaliteta primarnog senzora, iako je reč samo jednoj kameri. Uređaj dolazi sa Android-om 10, a Google garantuje 3 godine ažuriranja OS-a.

Google Pixel 4a već se može prednaručiti u SAD-u po ceni od 349 dolara, a u prodaju kreće 20. ovog meseca. Uređaj će doći i na evropsko tržište, gde će biti dostupan po ceni od oko 340 evra. Google je u službenoj objavi za medije spomenuo da do kraja godine na tržište stiže i 5G verzija Pixel-a 4a za cenu od 499 dolara, kao i Pixel 5, o kojem će više reči biti uskoro, odnosno do kraja godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.