Gotovo 30 godina stari Mac OS sada radi i u Windows-u


Felix Rieseberg, isti onaj developer koji je pre dve godine preradio Windows 95 tako da radi u obliku Electron aplikacije (univerzalnog oblika koji radi na Windows-u, Mac-u ili Linux-u), sada se prihvatio još jednog sličnog zadatka. U programsko okruženje Electron sada je prebacio ceo sistem koji je pokretao Apple-ove računare Macintosh Quadra iz 1991. godine, te pripadajući Mac OS 8.1, zajedno sa tada dostupnim igrama i aplikacijama.

Ceo ovaj emulator Macintosh-a Quadra 900 napisan je u JavaScriptu, a dostupan je i na GitHub-u.

Ljubitelji retro tehnologije će u ovom paketu, osim operativnog sistema sa početka devedesetih, pronaći i softver koji je Rieseberg "pokupio" sa Apple-ovog demo CD-a s konferencije MacWorld iz 1997. godine. Dostupni će im biti originalni Oregon Trail, Duke Nukem 3D, Civilization II, Alley 19 Bowling, Damage Incorporated i Dungeons & Dragons.

Za one manje sklone igranju unutar prastarog Mac OS-a nalaze se i predinstalirane "ozbiljne" aplikacije kao što su Netscape, Photoshop 3, Premiere 4 i Illustrator 5.5 – sve odreda verzije kakve su korišćene devedesetih godina prošlog veka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.