I Google želi da učestvuje u kupovini TikTok-a


Nakon što je Donald Trump stavio crveni krstić na popularnu kinesku video aplikaciju TikTok, s namerom da je zabrani u SAD-u, mnoge američke kompanije su se zainteresovale da je otkupe od pekinškog ByteDance-a, kako bi njenih milijardu korisnika mogli iskoristiti na najbolji mogući način za svoje potrebe.

Nedavno se pojavila informacija da je za TikTok najviše zainteresovan Microsoft, koji je za aplikaciju spreman da plati čak 30 milijardi dolara, ali uskoro su se pojavile glasine da će se morati nadmetati sa drugim tehnološkim gigantima među kojima su Twitter i Oracle.

Najnovija informacija koju donosi Bloomberg govori da se u igru uključuje i Google, koji doduše nije zainteresovan za kupovinu čitavog TikTok biznisa, već bi hteo imati jedan pozamašni paket udela koji mu neće omogućiti upravljanje (ispod 50 posto), ali će ga učiniti najvećim deoničarem.

S obzirom da je Microsoft već pozvao druge američke investitore da učestvuju u kupovini TikTok-a, nije nerealno očekivati da će jedan od njih biti i Google, odnosno Alphabet.

Naravno, ByteDance-u bi najviše odgovaralo da se pojavi više igrača koji neće nastupati zajednički, već će se nadmetati po sistemu "ko da više", ali i bez toga će iz ovog posla izaći sa ogromnom količinom novca i više neće morati da razmišljaju o Trumpovoj paranoji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.