Instagram već napravio zamenu za TikTok


Kakva će biti sudbina TikTok-a u SAD-u, znaće se sredinom septembra, do kada imaju vremena dogovorise sa Microsoft-om o prodaji. Ali u Facebook-u ne žele čekati tako dugo i već su krenuli u direktan napad na TikTok-ov deo tržišta.

Nakon što su testirali novu opciju na Instagram-u (u Indiji, Brazilu i još nekim evropskim zemljama), kratki video zapisi pod imenom Reels i službeno su postali dostupni u SAD-u.

Reels, dakle, nije posebna aplikacija poput TikTok-a, već je reč o opciji unutar Instagrama za snimanje i objavu kratkih video zapisa u trajanju do 15 sekundi za čije su stvaranje dostupni različiti zanimljivi alati kako bi video bio što kreativniji. Korisnici mogu Reels video zapise objaviti na glavnom feedu ili kao Story-je na Instagramu, ali i javno unutar Explore taba kako bi bili dostupni većem broju korisnika (ne samo pratiteljima) i kako bi mogli da postanu viralni.

Reels daje ljudima novi način za izražavanje, otkrivanje onoga što vole na Instagram-u i pomažu svima koji imaju ambicije da postanu kreatori da zakorače na pozornicu, napisali su u službenom blogu.

Ali, nigde se ne spominje koliko su zapravo Reels i TikTok slični, da ne kažemo isti. Možda se to najbolje vidi na primeru koji je objavila Joanna Stern iz WSJ-a.

Ako TikTok zaista bude zabranjen u SAD-u, Reels bi možda mogao da postane zamena za njega. Bar dok se na tržištu ne pojavi nešto novo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.