Instagram zadržavao izbrisane fotografije i poruke na svojim serverima duže od godinu


Kada nešto izbrišete sa Instagram-a, onda očekujete da je nestalo zauvek, ali to ipak nije bio slučaj.
Kada je istražitelj Saugat Pokharel zatražio kopiju fotografija i direktnih poruka iz aplikacije Instagram, poslan mu je sadržaj koji je izbrisao pre više od godinu dana. To je dokaz da pomenute informacije nikad nisu u potpunosti uklonjene sa servera.

Iz Instagram-a tvrde da se radi o bugu u sistemu koji je otklonjen, a Pokharel je nagrađen sa 6.000 dolara zbog ukazivanja na problem. On je bug otkrio u oktobru prošle godine i tvrdi da je rešen ranije ovog meseca.

Za sada nije poznato koliko je ovaj problem bio rasprostranjen i da li je obuhvatio sve korisnike Instagrama ili samo određeni broj, ali se definitivno ne radi o neuobičajenom problemu. Kad god izbrišemo podatke sa online usluga, obično postoji određeno vreme koje je potrebno da se oni uklone sa servera. U slučaju instagrama taj period traje oko 90 dana. Sličan problem je uočen kod Twitter-a, koji je godinama zadržavao izbrisane direktne poruke.

Problem je uočen jer je Pokharel imao opciju preuzimanja kopije svojih podataka sa Instagram-a, a ovaj alat je uveden 2018. godine kako bi se zadovoljili zakoni o privatnosti, piše The Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.