Inženjer koji je Google-u ukrao podatke o autonomnoj vožnji će u zatvor


Kontroverzni inženjer Anthony Levandowski javnosti je poznat po tome što je radio u Google-ovom odeljenju za autonomna vozila (sada Waymo), od tamo odlučio da ode i osnuje sopstvenu kompaniju Otto koja se takođe bavila autonomnom vožnjom, a potom je prodao Uber-u. Ali, u celom ovom procesu Levandowski je osim svojih usluga Uber-u na prodaju ponudio i brojne dokumente koje je neovlašćeno uzeo iz Google-a, pa je, logično, završio na sudu.

Proces između Uber-a i Wayma okončan je nagodbom, Uber je zaustavio rad na autonomnim kamionima, ali Levandowski će morati da plati i za svoje lične grehe. Sud je, nakon tri i po godine dugog procesa, odredio da će morati da plati Waymu odštetu od preko 756 hiljada dolara, kaznu od 95 hiljada dolara, ali i da će morati da provede 18 meseci u zatvoru.



Levandowski je prihvatio presudu, javno se obratio i izvinio se svim saradnicima u Google-u čije poverenje je izneverio, kao i porodici koja je morala da prolazi kroz težak sudski proces s njime. U zatvor će se ovaj inženjer morati javiti jednom kada se u SAD-u smiri situacija sa pandemijom koronavirusa.

Ali, tu priči nije kraj. Levandowski je nedavno pokrenuo zasebnu tužbu kojom od Uber-a traži čak 4 milijarde dolara. U njoj navodi da je kompanija znala kakve podatke dobija sa preuzimanjem njegovog Otta, i da su mu osigurali da će preuzeti odgovornost za sve posledice i njega lično zaštititi od eventualnog sudskog procesa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.