iPhone 12 navodno sa jeftinijim baterijama - kriv je 5G


iPhone 12 serija koja stiže ove jeseni donosi između ostalog i 5G povezivanje. Povećane troškove 5G implementacije, Apple će navodno redukovati i ugradnjom jeftinijih baterija u iPhone 12 modele.

Prema do sada raspoloživim informacijama, Apple namerava da ove jeseni predstavi čak četiri iPhone 12 modela. Zbog situacije sa Koronom, predstavljanje, a i izlazak uređaja na tržište biće nešto kasnije.

Implementacija 5G povezivosti, koju u Apple taboru još čekamo, takođeće se dogoditi sa novom iPhone 12 serijom. To će naravno podići troškove, a Apple traži načine kako da ih redukuje.

Već ranije smo čuli da iPhone 12 uređaje nameravaju da isporuče bez punjača i slušalica u paketu, što je već mnoge razbesnjelo. Osim isporuke manje toga u paketu, Apple će tako navodno značajno uštedeti i na distribuciji, prodajnih pakovanja znatno manjih gabarita.

Macrumors i AppleInsider sad prenose i da će nove 5G troškove rezati i ugradnjom jeftinijih komponenti. Navodno iPhone 12 ekipu nameravaju da opreme 40 do 50% jeftinijim baterijama, od onih u aktualnoj iPhone 11 seriji. Apple će navodno smanjiti broj slojeva baterije i ćelije rasporediti gušće.

Dodatnim redizajnom, dogodine će troškove baterije smanjiti za dodatnih 30-40%, tvrdi Ming-chi Kuo.

Sad će oni uvereni da 5G stubovi isijavaju koronavirus, imati razlog više za potpalu.

Ukratko, ko se nadao nižim cenama nadolazećih iPhone 12 telefona, nije trebao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.