Leto može da bude pogubno za iPhone, evo šta Apple savetuje


Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektronskim uređajima, a za neke mogu biti i pogubne. Na stranu što visoka temperatura može da dovede do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, ili pak gašenja, ali može ih i zaista uništiti.

Tako su iz Apple-a poslali upozorenje svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature. Srbija, srećom, nije u tom odabranom društvu, ali to ne znači da savete treba ignorisati.

Ističu kako visoke temperature (35 i više Celzijusovih stepeni) mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Naime, svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi. Što je temperatura više (ili niža), to je veća verovatnost da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato iz Apple-a savetuju korisnicima da u takvim uslovima svoje uređaje - ne koriste.

Visoka temperatura može da utiče na pojedine komponente unutar uređaja, što može dovesti to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjavaju u Apple-u i dodaju kako se u takvim uslovima životni vek baterije skraćuje.

Stoga savetuju da se uređaji ne ostavljaju na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz reflektujuće površine jer bi to moglo da uzrokuje rast temperature unutar samog uređaja.

Upozoravaju korisnike i da, ako je uređaj izrazito vruć na dodir, ne koriste uređaj dok se ne ohladi.

Iako je to savet iz Apple-a, možemo ga slobodno proširiti i na ostale pametne telefone i elektronske uređaje. Pogotovo kad su temperature izuzetno visoke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.