Maske Pixel 4a telefona su od reciklirane plastike


Prilikom predstavljanja novih Pixel 4a telefona koji ciljaju na titulu best-buy uređaja srednje klase, Google je predstavio i više novih maskica za njih. Sada je objavljeno da su te maskice izrađene od reciklirane plastike, odnosno da 70 posto materijala ugrađeno u njih dolazi od recikliranih plastičnih boca.

Miguel Harry, glavni dizajner maskica u Google-u, kaže da su maske namerno izrađene tako da izgledaju poput ručnog rada iako su ih radile mašine, a dve plastične boce su dovoljne za izradu 5 maskica.



Google nije jedina velika tehnološka kompanija koja nastoji da smanji svoj "ugljenični trag" recikliranjem materijala i korišćenjem obnovljive energije u proizvodnji, jer su na primer Microsoft i Apple takođe objavili svoje planove o potpunom prestanku emitovanja štetnih emisija u atmosferu do kraja sledeće decenije pomoću obnovljivih izvora energije poput energije Sunca i vetra za napajanje svojih servera i proizvodnih pogona, kao i nameru da što više novih proizvoda bude izrađeno u velikom procentu od recikliranih materijala.

Hoće li ovo postati trend među svim tehnološkim kompanijama i hoće li postojati i zakonska regulativa koja će te stvari učiniti obvezujućim po njih, tek trebamo da vidimo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.