MediaTek zatražio licencu za saradnju sa Huawei-jem


Tajvanski MediaTek zatražio je od američke administracije dozvolu za sarasnju sa Huawei-jem, koji se od maja prošle godine nalazi na listi entiteta sa kojima je američkim kompanijama i kompanijama koje koriste američku tehnologiju zabranjeno poslovati, uz određene izuzetke.

MediaTek se nada postati jedna od izuzetaka, kao što su Microsoft, Intel ili Nvidia. Poslednjim uredbama koje su se odnosile na Huawei, američki predsednik Donald Trump praktično je zaustavio bilo kakvu mogućnosti snadbevanja Huawei-ja naprednijim procesorima, tj. procesorima izrađenim u boljem procesu od 14nm na kojem je trenutno kineska “bloketara” SMIC.

Kako javlja Reuters, MediaTek je službeno objavio da je podnio zahtev za licencom za poslovanje sa Huawei-jem. Osim MediaTek-a, ranije ovog meseca isto je učinio i Qualcomm jer sredinom septembra TSMC prestaje s isporukama već naručenih Kirin procesora i Huawei-ju će preostati da u uređajima koristi procesora čija će izrada biti moguća u Kini, osim ako Qulcomm ili MediaTek ne dobiju dozvolu za saradnju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.