Microsoft otežava deinstalaciju antivirusa iz Windows-a 10


Windows Defender ili Microsoft Defender, je predinstalirani antivirusni softver koji dolazi s instalacijom Windows-a 10. Moramo priznati da je ovo Microsoft-ovo antivirusno rešenje prilično kvalitetno i pruža dobru zaštitu, što su pokazali i neki nezavisni testovi.

Iako je Defender dobro rešenje koje će čuvati vaš operativni sistem od malwarea, odmah nakon završetka instalacije Windowsa 10, postoje korisnici koji ga žele deinstalirati iz brojnih razloga.

S obzirom da se radi u softveru ugrađenom "nativno" u Windows, to nije tako jednostavan zadatak, jer ga ne možete deinstalirati kao druge programe i igre, već morate uneti promene u registry, ili koristiti softver trećih strana koji će vam omogućiti deinstalaciju.

Ali prema otkriću ekipe sa njemačkog portala Deskmodder, registry key se sada ignoriše nakon najnovijih nadogradnji Windows-a 10. Drugim rečima, ako želite ručno da onemogućite Windows Defender pomoću registry hacka, to više nećete moći učiniti.

Microsoft za sada još nije objavio zbog čega je onemogućio takav način deinstaliranja Defender-a.

Za sve one koji žele da deinstalirati Microsoft-ov antivirusni softver, dobra je vest da softveri trećih strana i dalje funkcionišu, što sve ovo čini još čudnijim. Čekamo objašnjenje iz Redmonda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.