Na jesen dolazi Apple One koji će kombinovati sve usluge


Svima u Apple-u jasno je kako u budućnosti ne smeju da zavise samo o prodaji hardvera. Iako iPhone i dalje donosi najveću zaradu, kompanija se sve više usmerava prema servisima, što je rezultovalo i povećanjem prihoda od usluga. Pored iCloud-a, odnosno servisa za skladištenje podataka koji je danas neophodan jer je količina sadržaja koji se treba skladištiti sve veća, kompanija u ponudi ima i muzički, gamerski i video pretplatnički servis, dok Apple News za određenu mesečnu pretplatu nudi pristup brojnim novinama i časopisima.

Kako bi privukli što veći broj korisnika na sve te servise, krajem godine nameravaju da predstave - Apple One. Naime, nameravaju povezati pretplatu za određene usluge i ponuditi niže cene za korisnike koji će povezati više servisa. Zavisno o broju servisa koje će korisnici povezati u jednu pretplatu, uštede bi trebale iznositi između 2 i 5 dolara mesečno u odnosu na ono kada bi se svi ti servisi plaćali pojedinačno.

Osnovna verzija Apple-a One trebala bi da uključuje muzički i video servis, dakle Apple Music i Apple TV+. Ljubiteljima gaminga biće dostupan i paket koji će, pored dva navedena servisa, uključivati i Apple Arcade, dok će treći pretplatnički povezani paket uključivati i Apple News. Najskuplji paket uključivaće još i pretplatu na iCloud, ali navodno i još jedan potpuni novi pretplatnički servis.

Ako su glasine koje su se pojavile na internetu istinite, Apple bi uskoro mogao pokrenuti fitness-video servis putem kojeg bi korisnici na svojim mobilnim uređajima imali pristup vođenim vežbama i drugim fitness-aktivnostima. S tim servisom Apple bi krenuo u osvajanje potpuno novog tržišta, a osim u paketu sa drugim uslugama, moći će se koristiti odvojeno, uz određenu mesečnu pretplatu, naravno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.