Napokon bolja baterija na budućim iPhone-ima zahvaljujući tehnologiji sa Air Pods-a


Prema pisanju DigiTimes-a, budući Apple-ovi iPhone telefoni sa podrškom za 5G mreže bi mogli da imaju baterije većeg kapaciteta ili nešto kompaktnije baterijske module u odnosu na aktealne modele na tržištu.

Pritom će se koristiti tehnologije koje se već primjenjuju u AirPods Pro bežičnim slušalicama. Apple navodno planira kombinovanu upotebu SiP-ova (sistem u paketu ili system-in-package) i FPCB-ova (fleksibilni štampani krugovi ili flexible printed circuit boards) u predstojećim iPhone-ima s 5G podrškom.

Takva tehnologija koja se već nalazi u AirPods Pro slušalicama omogućila bi ili baterije iste veličine kao i trenutačne baterija, ali sa većim kapacitetom ili pak kompaktnije baterije koje će zadržati kapacitet baterija koja se nalaze u iPhone-ima koji se već nalaze na tržištu.

Na taj način smanjili bi se troškovi komponenti samog telefona koji su značajno porasli ponajpre zbog 5G modema, a spomenuta hibridna baterija na tržištu bi se mogla pojaviti sa novim iPhone 12s modelima sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.