Netflix dobija mogućnost ubrzavanja i usporavanja videa


Popularna platforma za streamovanje video sadržaja Netflix radi na novoj, po mnogima dugo očekivanoj opciji. Radi se o opciji koja omogućava kontrolu reprodukcije sadržaja u početku na Android uređajima, a posle na većini drugih platformi na kojima je Netflix dostupan.

Na Android mobilnim uređajima Netflix će omogućavati streamovanje sadržaja sa normalnim brzinama, ali i u 0.5x i 0.75x za usporeno pregledavanje ili 1.25x odnosno 1.5x za brže pregledavanje sadržaja. Iste opcije biće biti dostupne i korisnicima koji su preuzeli sadržaj za izvanmrežno gledanje.

Treba naglasiti da korisnici moraju da potvrde da žele da koriste ove opcije za svaki pojedinačni video sadržaj koji žele da gledaju. Netflix-ov tim je od prvih najava opcije u drugoj polovini prošle godine radio u otežanim uslovima s obzirom na žestoko protivljenje kreatora sadržaja na njeno postojanje, ali i zabrinutosti što se tiče njenog uvođenja u samom Netflix-u.

Pri izradi opcije pazilo se da kvalitet sadržaja ne bude narušen, što uključuje i automatsko ispravljanje visine zvuka pri sporijoj ili bržoj reprodukciji sadržaja.

Opcija je naišla i na određene pohvale, američkog udruženja gluvih pohvalile su mogućnost usporavanja sadržaja radi lakšeg praćenja sadržaja pomoću titlova, dok su mogućnost ubrzavanja sadržaja pohvalila američka udruženja slepih osoba s obzirom da mnoge slepe osobe imaju naviku da brže prate sadržaj u odnosu na osobe koje nemaju problema sa vidom.

U međuvremenu, u Netflix-u će pratiti ovakve reakcije bilo da one pristižu od korisnika ili od samih kreatora sadržaja. Nakon Android uređaja kreće testiranje opcije na iOS uređajima i u web verziji Netflix-a (nije planirano uvođenje opcije u verziji aplikacije za pametne televizore).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.