New York se žalio Apple-u na kvalitet FaceID-a zbog prepoznavanja lica ispod maski


Kako je već poznato aktuelna epidemija koronavirusa donela je mnogobrojne promene što se tiče životnog stila, a čini se donosi i određene probleme sa aktuelnim tehnologijama.

Naime, službenici Metropolitan Transportation Authorityja (MTA) u New Yorku (službe koja brine za javni prevoz u New Yorku) poslali su službeno pismo direktno na ruke Timu Cooku u kojem su zatražili odnosno zamolili kompaniju iz Cupertina da poradi na sposobnostima Face ID-a što se tiče prepoznavanja korisnika koji nose masku.

Pismo je rezultat pojave gde su mnogi korisnici javnog prevoza pripremeno skidali maske kako bi pomoću Face ID-a pristupali svojim uređajima što je naravno kod službenika MTA u New Yorku stvorilo zabrinutost za zdravlje takvih korisnika javnog prevoza i svih oko njih.

Treba napomenuti da je Apple već može se reći preduhitrio njihove zahteve sa iOS 13.5 nadogradnjom iz maja koja se pozabavila upravo tim problemom te je dodala mogućnost brzog pojavljivanja ekrana za upis lozinke kada Face ID detektuje da korisnik nosi masku kako bi se sprečilo korisnika da nagonski skida masku.

Takođe, u nekim situacijama eliminisana je potreba za Face ID autentifikacijom odnosno otključavanjem uređaja, kao što je na primer pri plaćanju javnog prevoza putem Apple Pay Express Transit usluge.

Apple za sada ne namerava da unese izmene u Face ID koje bi sa jedne strane olakšale prepoznavanje osoba sa maskom, ali sa druge strane narušile bezbednost korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.