Nova Google Camera otkriva “Lasagna” mod i druge trikove nadolazećeg Pixel-a 5


Oni koji su čeprkati po kodu Android apk paketa, iščačkali su sad neke zanimljive detalje o kameri nadolazećeg Pixel-a 5. Nova Google Camera v7.5 najavljuje tajanstveni Lasagna režim snimanja ali i druge trikove Pixel 5 kamere.

Možda su neki pomislili da će novi Pixel 5 imati neki poseban režim snimanja bakine lazanje pa iako bi to našlo poklonike, ovde se o tome ne radi. Google Kamera u verziji 7.5 zaista u svojem kodu nosi referencu Lasagna mod snimanja. Kako se saznaje to je kodna oznaka za “motion blur” efekt kojeg će podržavati.

Veruje se da će Pixel 5 poput DSLR aparata snimati objekte u pokretu, gde će objekat biti u fokusu, a pozadina u finoj bokeh izmaglici.

Uz tu lazanju iskopali su i “audio zoom” opciju pojačavanja zvuka pri snimanju videa, kao što to već dosta dugo čine HTC i LG top modeli.

Ali to nije sve. Isti apk otkriva i da će korisnici Pixel-a 5 moći da kontrolišu jačinu blica. Tako kad poželite nekome da ne spalite obrve već ih samo lagano artistički osvetlite, moći ćete i to.

Iz bespuća koda potvrđena su i tri različita Pixel modela koja će Google valjda uspeti da lansiraju pre nego što cela godina izmakne. Spominju se Pixel 4a (sunfish), Pixel 4a 5G (bramble) i Pixel 5 (redfin).

Google se svojim Pixel-ima do sada proslavio vrhunaravnim HDR+, Noćnim režimom, Portretima i Astrofotografijom. Ne sumnjamo da će i Pixel 5 lestvicu podići na još viši nivo.

Ako porade još malo i na videu, biće fantastično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.