Oracle je novi potencijalni kupac TikTok-a


Financial Times saznaje da je informatički div Oracle takođe u pregovorima za kupovinu društvene mreže TikTok pre nego ista bude zabranjena u SAD-u. Za TikTok su do sada interes iskazali Microsoft sa partnerima i Twitter. Oracle u ovaj posao ne bi išao sam, već bi imao partnere u vidu investicionih kuća General Atlantic i Sequoia Capital, koje već imaju manjinske udele u kineskoj društvenoj mreži.

Pregovori se vode o preuzimanju TikTok-a u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Iz Oracle-a i ByteDance-a, vlasnika TikTok-a, za sada o mogućem dogovoru nema službenih informacija.

U međuvremenu, kineska je društvena mreža, sa 100 miliona korisnika u SAD-u koji bi mogli ostati uskraćeni za nju, pokrenula poseban Twitter nalog i web stranicu na kojima pokušava jasno i transparentno pojasniti "istinu". Na stranicama se nalaze medijski izveštaji o tome kako TikTok posluje, informacije o tome gde i kako čuvaju podatke o američkim korisnicima i da ih ne dele sa kineskim vlastima.

Na istom mestu su pojašnjeni i stavovi ove kompanije prema američkim vlastima i odlukama o stavljanju na "crnu listu". Navode se i svi napori koje u TikTok-u čine da suzbiju dezinformacije, vode poštenu tržišnu utakmicu, te brinu za bezbednost i transparentnost u poslovanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.