Prvi telefon sa kamerom ispod ekrana stiže 1. septembra


Zapamtite ime Axon 20 5G jer upravo to će biti prvi smartphone sa kamerom ispod ekrana, a predstaviće ga kineski ZTE. Axon 20 5G stiže 1. septembra za kada je zakazan poseban event.

Ekran od ivice do ivice bez zuba, rupica i debelog okvira težnja je svih proizvođača telefona danas. Do sada se to postizalo ili motorizovanim pop-up mehanizmom ili ručnim kliznim mehanizmima. Mana i jednog i drugog rešenja je izostanak vodootpornosti takvih telefona, a i svi pokretni delovi su potencijalne slabe tačke takvih uređaja.

Sledeći korak je implementacija selfie kamere ispod ekrana i na to me rade već mnogi. To međutim nije lako kvalitetno izvesti jer ili ekran utiče na kvalitet fotografija i videa ili se pak u ekranu vidi da na tom mestu u ekranu nešto ispod ipak “ne štima”.



ZTE je uveren da ima kvalitetno rešenje i 1. septembra će ponuditi prvi 5G telefon sa selfie kamerom ispod ekrana, a nosiće ime Axon 20 5G.

Zasad o njemu znamo da ima ogromni 6.92-inch FHD+ AMOLED ekran. Nagađa se da je ta skriven selfie kamera ispod opremljena 32MP senzorom. Na leđima nosi četiri kamere, a glavna je 64MP kamera.

Pokreće ga sad već sveprisutni Snapdragon 765G sa do 12GB RAM-a i 256GB data prostora uz bateriju od 4120 mAh.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.